Hallontryffel och jordnötsbitar gjorde jag och Liten L häromdagen.
Kravet när jag gör julgodis är att det ska vara gott (givetvis) och lätt att göra.
Recept på jordnötsbitar, från tidningen Land.
30-40st
170 g jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
9 dl rispuffar (vårgårdaris)
175 g mörk choklad
Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en stor kastrull. Sjud tills sockret smält och rör om.
Häll i rispuffar och rör om.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20*25 cm.
Fördela massan i formen. Platta till så hela botten täcks.
Smält chokladen. Häll den över massan och bred ut den jämnt.
Låt chokladen stelna något i rumstemperatur. Skär upp bitar innan chokladen stelnat helt. Men vänta så pass att chokladen inte är lös.
Ställ de uppskurna bitarna i kylen så chokladen stelnar.
Förvara godiset kallt i lufttäta burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar