Receptet har jag haft i min bok sen länge och kommer nog från någon gammal tidning.
Här kommer bilder och recept!
Tekakor med havregryn, ca 20 st
Häll 2 1/2dl havregryn i en skål och tillsätt 5dl mjölk. Rör om och låt stå i rumstemperatur några timmar eller i kyl över natten.
Häll havregrynsblandningen i en köksmaskin, smula ner 50gram jäst och tillsätt 2msk ljus sirap eller honung, 50gram smält smör, 1 tsk salt och cirka 1liter vetemjöl(600g).
Arbeta degen kraftigt i 6-8 minuter.
Jäs övertäckt i cirka 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt.
Dela degen i tjugo bitar, kavla ut varje del så att den är cirka 10cm i diameter.
Lägg på bakpappersklädd plåt och nagga dem.
Jäs övertäckta cirka 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225grader, 7-8 minuter.
Jag värmde lite av havregrynsblandningen och löste upp jästen i det, trodde att jästen skulle ha svårt att lösa sig när allt var blandat som det står i receptet.
Bytte även ut hälften av vetemjölet mot rågsikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar